Eerder nieuws

Een jaar op afstand verbonden in zang

De Vierklank plaatste onze gedachten en herinneringen aan 2020 in een artikel in de krant van 6 januari 2021.

Heb je zin om ook met ons mee te zingen? Neem contact op en kom een keer luisteren bij een van onze repetities, zodra het weer kan. Vooral onze mannen (bassen/tenoren) kunnen versterking gebruiken.

______

De Ronde van Sint Maarten op RTV Utrecht

Het is stil in coronatijd. Terwijl we in de zomer nog buiten repeteerden en na de zomervakantie in twee groepen in de grotere gymzaal van de Theresiaschool in Bilthoven, oefenen we nu per stemgroep digitaal met Zoom. Ook de optredens liggen stil. Lange tijd leek het erop dat de jaarlijkse Sint Maartenparade in Utrecht in een sterk aangepaste vorm toch nog door kon gaan, tot ook dat kwam te vervallen.

Maar hulde aan de organisatie die zich niet uit het veld liet slaan en een ongeëvenaarde thuis-versie maakte van het evement. Op 11 november zond RTV Utrecht deze speciale Ronde van Sint Maarten uit. Valsch en Gemeen is aan het begin te zien en te horen (vanaf 2:30 min) met “De eenzame toren”; een ode aan de Domtoren.

Kijk hier de Ronde van Sint Maarten.

______

Wereldwinkel De Bilt met feestelijk gezang geopend

Op 26 oktober is de Wereldwinkel in De Bilt verhuisd naar een nieuwe locatie op de Hessenweg in het pand van voorheen boekhandel Bouwman. Valsch en Gemeen luisterde deze feestelijke verhuizing op met een concert in twee delen.

We namen met een kort optreden afscheid van het oude pand aan de Hessenhof en begeleidden de medewerkers van de Wereldwinkel al zingend naar de nieuwe locatie op de Hessenweg, waar nog een paar nummers volgden.

Het was een feestelijk optreden, in onze eigen thuisbasis De Bilt. En een prima gelegenheid om kennis te maken met – zoals de verslaggever van De Vierklank schreef: “volgens velen – dit leuke koor van De Bilt.”

De reactie van de medewerkers van De Wereldwinkel:

“Wij willen jullie bedanken voor het leuke optreden bij de opening van onze Wereldwinkel. Door jullie optreden waren de mensen onmiddellijk in een feeststemming. Nogmaals onze dank voor zoveel enthousiasme en we hopen jullie nog vaak te zien optreden.”