Eerder nieuws

Valsch & Gemeen in Concert…

Op 23 april 2023 nodigen wij u van harte uit voor een nieuw, eigen matinee-concert in Theater Het Lichtruim in Bilthoven: Valsch & Gemeen doet ROYAAL!!

Er zijn die middag twee concerten (om 13:00 en om 15:30), waarin wij u graag meenemen op een koninklijke rijtoer in muziek. Langs de route veel nieuw repertoire, af en toe een oude bekende en hier en daar een gastoptreden. Het belooft een ‘Royale’ middag te worden op weg naar Koningsdag, dus bestel snel kaarten en geniet met ons mee!

Verkooplinks:
13:00 uur: https://kunstenhuis.stager.nl/web/tickets/111273399
15:30 uur https://kunstenhuis.stager.nl/web/tickets/111273446

______

Eerdere nieuwsberichten

Voor ieder die van nootjes houdt! Kom langs op de Hessenweg in De Bilt

Tijdens de lokale markt Trots op De Bilt verzorgen we op 3 september a.s. een optreden om 16 uur op de Hessenweg, tegenover de Wereldwinkel. We zingen daar een aantal nieuwe nummers en natuurlijk ook een paar oude bekende klassiekers. Weer eens een gezellig optreden in het dorp, tussen het winkelende publiek. Voor mooi weer zorgt ons eigen KNMI!

De hele dag zijn we van 10-17 uur op dezelfde plek tegenover de Wereldwinkel aanwezig met een stand met lekkere nootjes, koorinformatie en een gezellig praatje. Heb je zin om na de zomer weer eens wat nieuws te proberen en met ons mee te zingen? Kom langs op de stand, maak kennis en geef je op voor een repetitieavond.

Heb je binnenkort een gelegenheid, opening, feest of bijeenkomst? Zorg dan voor een muzikale noot met een optreden van ons grote, vijfstemmige a-capellakoor. Luister, doe mee en laat je verrassen bij deze unieke ervaring. Meer informatie op onze stand.

_______

Mannen gezocht! Kom kennismaken op 22 juni 2022.

Valsch&Gemeen zoekt mannen

Heb je zin om eens wat anders te doen op de woensdagavond? Speciaal voor alle leuke mannen in De Bilt/Bilthoven of uit dorpen in de buurt organiseren we op woensdagavond 22 juni (inloop vanaf 19:45 uur, start om 20:00 uur) een kennismaking met ons koor. Je bent welkom op Patioschool De Kleine Prins in De Bilt, Weltevreden 8, waar we repeteren.

Vooral mannen zijn van harte uitgenodigd op deze avond, maar ook onze sopranen kunnen nog versterking gebruiken.

Kom kijken, luisteren en misschien wel meezingen op deze aangepaste repetitieavond met gezellige borrel na afloop. Je bent nergens toe verplicht, dus wat let je? Laat via e-mail nog even weten dat je erbij bent op de 22ste, dan kunnen we rekening houden met de hapjes ;-).

_______

Valsch & Gemeen wordt 20 jaar!

Op 14 mei 2022 bereikt Valsch & Gemeen een memorabele mijlpaal: ons vijfstemmige a-capellakoor bestaat maar liefst 20 jaar!

Patiokoor

Voortgekomen uit het Patiokoor, betrad Valsch & Gemeen de eerste jaren als levensliederenkoor verschillende podia en evenemententerreinen in de regio. Maar na deze eerste woelige jaren liet het koor de lach en de traan achter zich en stortte zich vol overgave op het betere lied in het Nederlands.

In vijfstemmige arrangementen, vaak gemaakt door de dirigente van toen, Els Bonten, en in pittige hertalingen van oud-koorlid en tekstschrijver Peter Boss. Bekende (pop)nummers als The Longest Time (bij Valsch & Gemeen bekend als Zie de zonzij), Somebody to Love (Prins) en Strangers in the Night (Vreemden) kregen zo een heel nieuw, eigen geluid.

Lustrum en fietsserenades

Het lustrum wordt groots gevierd met taart, champagne, een buffet en natuurlijk gezang. Voor en door de koorleden zelf in eigen kring, maar ook in de vorm van de inmiddels bijna klassieke ‘fietsserenades’.

Van 14:00 tot 16:30 uur trekken zo’n 40 zangers en zangeressen op de fiets door De Bilt en Bilthoven om serenades te brengen aan een aantal mensen die door bekenden hiervoor zijn opgegeven. Dat leidt tot verrassende, vrolijke en soms ontroerende mini-concertjes voor de deur of in de tuin. De serenades zijn misschien wel een van de leukste optredens die het koor elk jaar in mei/juni verzorgt…

Na de serenades barst het lustrumfeest los en zingt en swingt het koor tot in de late uurtjes. Op naar het volgende lustrum!

______

Een jaar op afstand verbonden in zang

De Vierklank plaatste onze gedachten en herinneringen aan 2020 in een artikel in de krant van 6 januari 2021.

Heb je zin om ook met ons mee te zingen? Neem contact op en kom een keer luisteren bij een van onze repetities, zodra het weer kan. Vooral onze mannen (bassen/tenoren) kunnen versterking gebruiken.

______

De Ronde van Sint Maarten op RTV Utrecht

Het is stil in coronatijd. Terwijl we in de zomer nog buiten repeteerden en na de zomervakantie in twee groepen in de grotere gymzaal van de Theresiaschool in Bilthoven, oefenen we nu per stemgroep digitaal met Zoom. Ook de optredens liggen stil. Lange tijd leek het erop dat de jaarlijkse Sint Maartenparade in Utrecht in een sterk aangepaste vorm toch nog door kon gaan, tot ook dat kwam te vervallen.

Maar hulde aan de organisatie die zich niet uit het veld liet slaan en een ongeëvenaarde thuis-versie maakte van het evement. Op 11 november zond RTV Utrecht deze speciale Ronde van Sint Maarten uit. Valsch en Gemeen is aan het begin te zien en te horen (vanaf 2:30 min) met “De eenzame toren”; een ode aan de Domtoren.

Kijk hier de Ronde van Sint Maarten.

______

Wereldwinkel De Bilt met feestelijk gezang geopend

Op 26 oktober is de Wereldwinkel in De Bilt verhuisd naar een nieuwe locatie op de Hessenweg in het pand van voorheen boekhandel Bouwman. Valsch en Gemeen luisterde deze feestelijke verhuizing op met een concert in twee delen.

We namen met een kort optreden afscheid van het oude pand aan de Hessenhof en begeleidden de medewerkers van de Wereldwinkel al zingend naar de nieuwe locatie op de Hessenweg, waar nog een paar nummers volgden.

Het was een feestelijk optreden, in onze eigen thuisbasis De Bilt. En een prima gelegenheid om kennis te maken met – zoals de verslaggever van De Vierklank schreef: “volgens velen – dit leuke koor van De Bilt.”

De reactie van de medewerkers van De Wereldwinkel:

“Wij willen jullie bedanken voor het leuke optreden bij de opening van onze Wereldwinkel. Door jullie optreden waren de mensen onmiddellijk in een feeststemming. Nogmaals onze dank voor zoveel enthousiasme en we hopen jullie nog vaak te zien optreden.”