Valsch & Gemeen in Concert…

Op 23 april 2023 nodigen wij u van harte uit voor een nieuw, eigen matinee-concert in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.

Er zijn die middag twee concerten (om 13:00 en om 15:30), waarin u wij u graag meenemen op een koninklijke rijtour in muziek. Langs de route veel nieuw repertoire, af en toe een oude bekende en hier en daar een gastoptreden. Het belooft een ‘Royale’ middag te worden op weg naar Koningsdag, dus houd de 23e april alvast vrij!

Meer informatie volgt.

_______

Voor ieder die van nootjes houdt! Kom langs op de Hessenweg in De Bilt

Tijdens de lokale markt Trots op De Bilt verzorgen we op 3 september a.s. een optreden om 16 uur op de Hessenweg, tegenover de Wereldwinkel. We zingen daar een aantal nieuwe nummers en natuurlijk ook een paar oude bekende klassiekers. Weer eens een gezellig optreden in het dorp, tussen het winkelende publiek. Voor mooi weer zorgt ons eigen KNMI!

De hele dag zijn we van 10-17 uur op dezelfde plek tegenover de Wereldwinkel aanwezig met een stand met lekkere nootjes, koorinformatie en een gezellig praatje. Heb je zin om na de zomer weer eens wat nieuws te proberen en met ons mee te zingen? Kom langs op de stand, maak kennis en geef je op voor een repetitieavond.

Heb je binnenkort een gelegenheid, opening, feest of bijeenkomst? Zorg dan voor een muzikale noot met een optreden van ons grote, vijfstemmige a-capellakoor. Luister, doe mee en laat je verrassen bij deze unieke ervaring. Meer informatie op onze stand.

_______

Mannen gezocht! Kom kennismaken op 22 juni a.s.

Valsch&Gemeen zoekt mannen

Heb je zin om eens wat anders te doen op de woensdagavond? Speciaal voor alle leuke mannen in De Bilt/Bilthoven of uit dorpen in de buurt organiseren we op woensdagavond 22 juni (inloop vanaf 19:45 uur, start om 20:00 uur) een kennismaking met ons koor. Je bent welkom op Patioschool De Kleine Prins in De Bilt, Weltevreden 8, waar we repeteren.

Vooral mannen zijn van harte uitgenodigd op deze avond, maar ook onze sopranen kunnen nog versterking gebruiken.

Kom kijken, luisteren en misschien wel meezingen op deze aangepaste repetitieavond met gezellige borrel na afloop. Je bent nergens toe verplicht, dus wat let je? Laat via e-mail nog even weten dat je erbij bent op de 22ste, dan kunnen we rekening houden met de hapjes ;-).

_______

Valsch & Gemeen wordt 20 jaar!

Op 14 mei 2022 bereikt Valsch & Gemeen een memorabele mijlpaal: ons vijfstemmige a-capellakoor bestaat maar liefst 20 jaar!

Patiokoor

Voortgekomen uit het Patiokoor, betrad Valsch & Gemeen de eerste jaren als levensliederenkoor verschillende podia en evenemententerreinen in de regio. Maar na deze eerste woelige jaren liet het koor de lach en de traan achter zich en stortte zich vol overgave op het betere lied in het Nederlands.

In vijfstemmige arrangementen, vaak gemaakt door de dirigente van toen, Els Bonten, en in pittige hertalingen van oud-koorlid en tekstschrijver Peter Boss. Bekende (pop)nummers als The Longest Time (bij Valsch & Gemeen bekend als Zie de zonzij), Somebody to Love (Prins) en Strangers in the Night (Vreemden) kregen zo een heel nieuw, eigen geluid.

Lustrum en fietsserenades

Het lustrum wordt groots gevierd met taart, champagne, een buffet en natuurlijk gezang. Voor en door de koorleden zelf in eigen kring, maar ook in de vorm van de inmiddels bijna klassieke ‘fietsserenades’.

Van 14:00 tot 16:30 uur trekken zo’n 40 zangers en zangeressen op de fiets door De Bilt en Bilthoven om serenades te brengen aan een aantal mensen die door bekenden hiervoor zijn opgegeven. Dat leidt tot verrassende, vrolijke en soms ontroerende mini-concertjes voor de deur of in de tuin. De serenades zijn misschien wel een van de leukste optredens die het koor elk jaar in mei/juni verzorgt…

Na de serenades barst het lustrumfeest los en zingt en swingt het koor tot in de late uurtjes. Op naar het volgende lustrum!

______

Eerdere nieuwsberichten