Nieuws

Opening zangseizoen in Vredenburg

Op zaterdag 21 september 2019 opent Valsch & Gemeen het nieuwe zangseizoen met een optreden in TivoliVredenburg in Utrecht bij het Festival van het Nederlandse Lied. Dit festival met koren in allerlei soorten en maten wordt al een aantal jaren georganiseerd door het Utrechtse koor Smartengracht en trekt jaarlijks ruim 3.000 bezoekers. Rode draad is de Nederlandse taal: alle koren zingen in het Nederlands. Origineel, vertaald of hertaald werk.

Wat en wanneer

Het Festival vindt plaats in Cloud Nine in TivoliVredenburg, begint om 12.00 uur en loopt door tot ongeveer 22.00 uur. Tijdens het evenement kan elk ingeschreven koor zich in 15 minuten presenteren. Op deze manier ziet het publiek de hele dag door vele koren langskomen. Het optreden van Valsch & Gemeen is in het programma gepland om 13:50 uur. De entree voor TivoliVredenburg is €5,55.

Oud en nieuw

Dit jaar staat er een aantal nieuwe nummers op ons repertoire die we het afgelopen jaar hebben ingestudeerd en nu voor het eerst brengen. Met intrigerende titels als Beatles en de Buren (Acda en De Munnik) en Fiets (Clouseau). Natuurlijk ontbreken ook echte klassiekers niet, zoals De eenzame toren: een ode aan de Utrechtse Domtoren en Prins, een hertaling van Somebody to love van Queen.

Het Festival van het Nederlandse Lied is voor ons is al een aantal keer een leuke, inspirerende aftrap voor het nieuwe seizoen. Wij hebben er zang in, euh… zin in!

______

Gezocht: mannen met zanglust

Bij de start van het nieuwe zangseizoen 2019-2020 zijn zowel onze bassen als de tenoren op zoek naar versterking. Wij zingen met veel plezier Nederlandstalige nummers – originelen, vertalingen of hertalingen. Met soms een uitstap naar buitenlands repertoire. Wil jij ook zingen bij een gezellig, enthousiast koor (50 man/vrouw sterk) dat oefent op woensdagavond in de Patioschool? Vul het contactformulier in en zing met ons mee. Eerst een keer komen kijken kan op de meeste woensdagen (even aanmelden).

______

Valsch en Gemeen sluit serie Zomer-concerten op Beerschoten 2018 af met zonovergoten optreden!

Op zondagmiddag 2 september 2018 hadden wij de eer de reeks Zomerconcerten bij het Bosgebouw Beerschoten in De Bilt af te sluiten met een geslaagd concert.

Oud en nieuw
Op deze zonovergoten middag waren een kleine honderd mensen naar Landgoed Beerschoten gekomen om te luisteren en genieten van een vijfstemmig a-capellaconcert in de open lucht. Natuurlijk kwamen er gouwe ouwe nummers voorbij, zoals Avond van Boudewijn de Groot, Prins (een spitsvondige hertaling van Somebody to love van Queen) en Dromen zijn bedrog van Marco Borsato. Maar er stond ook een aantal nieuw ingestudeerde nummers op het repertoire, waaronder Meer nabij, een hertaling van Only You van Yazoo (Vince Clarke), Fiets van Clouseau en enkele Engels- en Franstalige nummers.

Met publiek
Halverwege het concert zong ook het publiek enthousiast de stembanden los in een muzikale improvisatie onder enthousiaste leiding van onze dirigente Machteld van de Putte en met ondersteuning van het hele koor. We sloten het concert af met Afscheidsliedjes (Everytime we say goodbye, Cole Porter) en de canon Bye bye bye.  Kortom, het was een heel geslaagde middag, daar op Beerschoten, waar we met veel plezier hebben gezongen.

Meezingen?
Lijkt het je ook leuk om één keer per week op woensdag te repeteren in de Patioschool in De Bilt en af en toe op te treden met een vijfstemmig a-capellakoor? Wij zijn op zoek naar enthousiaste bassen en tenoren die ons koor (50 man/vrouw sterk) nog meer body kunnen geven. Kijk eens verder op de website of ga meteen naar contact en kom een keer luisteren!